shopping vs. sightseeing

Vi vet, vi vet, vi vet MEN tiden har varit knapp. All vaken tid har spenderats ute på Manhattans gator. Från tidig morgon till sen kväll. Men oj vad vi har hunnit se mycket (läs: oj vad vi hunnit shoppa mycket). Onsdagens händelser har ni redan fått uppdaterade så här kommer resterande dagar med start på torsdagen.

Vi tog tunnelbanan till Ground Zero där Lill-Erland genast meddelade att hon minsann tyckte shopping var roligare. Hur som helst drog vi med henne på monument/minimuseeum och givetvis själva området. Helt makalöst hur stora dessa torn måste ha varit. Just nu är det en enda stor byggarbetsplats och endast ett av de fem nya tornen var färdigt.  


En liiiten del av Ground Zero.


Framtidsvision av hur det kommer att se ut. Det lilla tornet bakom det högsta tornet är det enda som är rest. Framför tornen, där tvillingtornen en gång stod, kommer det att finnas två fontäner.

När vi tröttnat på att vara kulturella gick vi istället vidare med shoppingen (igen). Vi införskaffade oss nya solbrillor på Century 21 och på J&R (Lill-Erland du vet hur det uttalas) köpte vi oss varsin Ipod.

Fredagen var tänkt att endast ägnas åt kulturella ting till Lill-Erlands stora fasa. Dock frångick vi LISTAN då vi ständigt gick förbi intressanta affärer.


Lill-Erland i sitt Mekka - alla örhängen $ 2,99.

Till slut nådde vi vårt första mål - Empire State Building. Vi åkte upp, njöt av utsikten och tro det eller ej shoppade uppe i självaste tornet.


Högt.


Turistas turistas.

Därefter gick vi under mark och tog tunnelbanan till Guggenheim.


Det lilla vi såg - fint.

Efter det korta besöket på museet korsade vi gatan för en promenad i Central Park. Trots spanande efter kändisar och paparazzis skymtade vi inte en enda. För oss kändiskåta kändes detta som en stor förlust.


Den stora sjön i Central Park.

Efter alla kulturella aktiviteter tyckte vi att en pizza på Fat Sal's skulle vara att föredra. Eftersom vi inte var så hungriga så beställde vi in två små pizzor att dela på.


Detta är en av de "små". Det var mycket kallt inne på pizzerian, därav Ericas gaangstaalook.

Mängden pizza resulterade i att vi bestämde oss för att gå, istället för att ta taxi, till 5th ave för att shoppa (igen). På vägen dit var planen att vi skulle hitta en homeless som vi skulle bjussa på en pizza. Sofie drabbades av ett skrattanfall vilket följdes av ett plötsligt urintryck i blåsan. Pizzan flög i gatan och så var det med det.


Panik i blicken och pizza på gatan.

Sussie plockade upp pizzan och fick syn på en stackars enarmad uteliggare. Hon traskade fram och frågade om han ville ha pizza vilket han gladeligen och girigt tog emot. Han reste sig upp och under sig hade han ett helt förråd av mat! När han skulle stoppa ner pizzakartongen höll han på att tappa denna varpå den icke-existerande armen flög ut ur tröjan. Kanske var han bara en enarmad bandit?

Väl tillbaka på hostelet som vi för övrigt delade med två engelskmän och en kines (eller en japan) lämnade vi shoppingkassarna och strosade sedan de fyra blocken bort till Times Square för ett mål mat. Farmor och Farfar Erlandsson hade sponsrat med matpengar vilka vi spenderade på Hard Rock Café. Skönt att slippa Donken för en kväll. Vi lyxade dessutom till det med efterrätt. Tack, tack tack! Som vanligt hann vi inte ta kort på varken mat eller efterrätt då vi fortfarande är glupska människor. Istället får ni njuta av dessa trötta varelser.
 
  To be continued...

//Erlandsson & Maas


Kommentarer
Postat av: Ewa

Äntligen lite uppdatering som jag väntat! Hoppas att fortsättningen följer snart. Kan tänkas att det blev lite partaj också med Sofie på besök. Så rart av farmor och farfar att bidra med lite matpengar!Tiden går fort.Njut av det sista!

2009-11-11 @ 08:26:57
Postat av: Lill-erland

Haha, här sitter jag fnissandes på arlanda. Men nu har jag varit och kissat så det är lugnt... Vill inte hem, vill INTE! Meeen, hade nog inte varit bra för våra plånböcker om vi var kvar där några dagar till. Tack ni underbara varelser!

2009-11-11 @ 10:49:19
Postat av: Lill-erland (missade Evas kommentar)

Det var faktiskt rätt lugnt. Tanken var att det skulle va lugnt. (Vi däckade lördag kväll när vi tänkt att ev. gå ut) Men det fanns öl på Bruce Springsteen, så det är klart att det blev liiite partaj :)

2009-11-11 @ 10:51:29
Postat av: BP

Stackars Lill-Erland... hon är för ung för det kulturella men det är er uppgift som stora förebilder att ta tag i det brudar! Snygga brillor!!Saknar er

Puss

2009-11-11 @ 12:00:46
Postat av: Lilla Pip

Det ser fantastiskt ut. Jag ska också till New York, Snart! Det är målet iaf :) men sålänge får stockholm & de söta 08a brudarna duga! Så efter helgen är det ni som kommer va avundsjuka på oss när ni får se våra partybilder :P Längtar tills hela tisdagsgänget är samlat :)Puss & sköt om er.

2009-11-11 @ 16:51:44
Postat av: ingela

Åh äntligen uppdatering! Har ni käkat nacho-desserten på hardrock? Den är grymt god men dela på en!

2009-11-11 @ 18:24:35
Postat av: Sofia

Härligt ni har det tjejer.. saknar dock lite bilder på vad ni shoppat :) nyfikna jag vill ju se! :)annars verkar ni ha det super! njut nu sista tiden.. snart är ni hemma igen!pusssss

2009-11-11 @ 20:25:56
Postat av: Mahlin

Ni skulle krävt tillbaka pizzan!

2009-11-11 @ 20:57:01
Postat av: gunsan

ååååhhhh va nice!! hej lill-erlandsson, visste inte att du skulle åka över, va kul=)Ni har ju inte så lång tid kvar nu , vill bara lilla jag påminna er om så det ni gör e att insupa varje lten usa-detalj så att ni står ut här sen i detta kalla elände till land=)

puss på er friends...love c

2009-11-12 @ 18:24:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0