b o r d e t

And we did it again...

För ca tre veckor sedan ringde Jysk och meddelade radarparet Erlandsson och Maas att de kunde hämta sitt  efterlängtade köksbord som de beställt någon gång i början av januari. Upprymda över detta samtal satte de sig i Maas stooora bil och körde de två milen till Jysk. Därefter släpade de upp bordet till tredje våningen. Helt slut men nöjda över att äntligen ha bordet i sin ägo påbörjades monteringen. Det skruvades och visslades glatt. Ja, visst gjorde det det fram tills att Erlandsson gör den stora upptäckten. Bordshelvetet är ju för fan sönder... Jaha. Fantastiskt.

Några dagar senare bestämmer sig paret (efter samtal med Jysk) att frakta tillbaka bordspacket de två milen. Ner för alla trappsteg, ut i ett snötäckt Göteborg och trixar in bordet i Maas biffiga bil. Det ska meddelas att denna händelse utspelar sig precis efter ett av de många snöoväder vi berikats med denna vinter. Så vad händer då härnäst? Jo, bilen Biff kommer inte över snövallarna så där stod de båda, bistra, trötta och tysta. Tysta fram tills att Maas meddelar att hon fan inte tänker bära upp bordet igen. Nu får det ligga i bilen. Erlandsson suger på karamellen och konstaterat snabbt att hon håller med.

En vecka senare är det dags för försök nummer två. Efter snöskottande med bara händerna (vi försökte en stund att använda två kartonger som skyfflar men de blev liksom mjuka efter en stund) och en del spinnande klarar tillslut den lilla bilen ta sig över snövallarna och en timme senare står vi åter med ett bord nedanför lägenheten. Upp för alla fyra trappor och sen fick det va. Erlandsson och Maas åkte hem till respektive landskap och lät den oöppnade kartongen ligga och glo.

Nu så här hemma från en veckas semester kände de sig laddade och framförallt mogna för att ta tag i uppgiften igen. De släpade in bordet framför TV:n så att inget OS-moment skulle gå till spillo. Monteringen av bordsbenen satte igång och det gick väl sådär. De klaffade inte riktigt, men det fanns inte en chans i världen att det skulle bli ännu en runda så med lite våld satt tillsist de där benen där. Nöjda över sina insattser började de bära in bordet till köket, men där tog det tvärstopp. Tror ni att detta fantastiska bord gick att få in genom dörren? Varför skulle det vara så enkelt? Av med benen. På med benen - i köket. Nu står bordet där och gud nåde den som rör det. 


Som Pip så fint uttryckte det: Det är fan bara ni som lyckas med en sån här sak...


Var hälsad

//Erlandsson & Maas


Kommentarer
Postat av: Mamma Maas

Möbelmonterare kanske är ett alternativ till

lärarjobbet.

2010-02-24 @ 10:27:11
Postat av: Ing

Tjejer! Det är bara ni som kan lyckas med en sån sak! Och det är bara ni som kan roa och pigga upp mig så när jag är sjuk. Nu är det ungefär ett år sen jag fick ett kokt ägg och ett eget komponerat korsord på posten. Jag kan än idag minnas hur jag skrattade och hur ont det gjorde i såren då =) saknar er men snart så smäller det!

2010-02-27 @ 16:18:14
Postat av: thailand karta

Ni är verkeligen goa tjejer!

Önska jag kunde vara med :sFortsätt med bloggen, vi älskar det!

2011-08-04 @ 23:05:59
URL: http://www.billigaflygtillthailand.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0