bomber och granater

Efter en veckas shoppande stannade vi till i Philadelphia för att känna oss som boxare för en dag. Vi valde trappspringning. Och inte i vilken trappa som helst. Rockys trappa. Fint ska det va! Förstår inte det där ständiga tränandet som Rocky höll på med för att komma uppför den trappan. Det där var ju ingen match inte ens för oss som inte har lyft ett finger på två månader. En natt i Philly gjorde susen och vi var redo för ytterligare kulturella vyer. Vi tog oss an självaste huvudstaden, Washington DC. I kallt, regnigt och jävligt väder såg vi Vita Huset, Washington monument, Capitolium samt något som vi först trodde var Capitolium men som vi snart insåg att det inte var men som vi fortfarande inte vet vad det är. Vitt var det i alla fall, som allt annat, i denna vackra stad. Efter denna snabba turistrunda la vi ner hela projektet eftersom vi höll på att frysa röven av oss.  


Här bor Obama.


Väl hemma beställde vi hem chinese food. Syns det att vi är hungriga?

När vi äntligen nått Florida och lite varmare väder valde vi att övernatta i Daytona Beach. Sovplats valdes med Days of Thunder i tankarna. Ni vet vad vi menar.


Frukost på den kända stranden. Här är sanden så hårt packad att stranden används som väg. Dock max 16 km/h. 


Kvällssnack i varsin solstol utanför motellrummet.

Enligt den ursprungliga resplanen var det inte tänkt att vi skulle åka till Kennedy Space Center. Men eftersom vi ligger ganska bra till tidsmässigt och det nästan ligger på vägen till Orlando beslutade vi ändå för att stanna till en stund. När vi närmade oss undrade vi varför alla människor hade samlats på Austronaut Hall of Fame som tillhör Kennedy Space Center men som ligger ett par kilometer utanför. Vi körde glatt vinkandes förbi och hamnade i en enorm bilkö. När vi nådde slutet av kön möttes vi av en vakt som undrade om vi hade biljetter. Givetvis hade vi inte köpt det och får då svaret att vi måste göra en U-sväng. Skämtar han med oss? Måste vi köra tillbaka, köpa biljetter och köa i helveteskön igen? Vi yttrade ett par svordomar om hur dumma amerikaner ibland är. Hur skulle vi kunna veta att vi måste köpa biljetter innan själva centret? Vi svängde in mot Hall of Fame där vi mötte en parkeringsvakt och frågade om det hände något speciellt idag eftersom det var så mycket folk. Han meddelade då att rymdfärjan Atlantis skulle skjutas upp ca 2 timmar senare. Sicken tur!


Folket som vi glatt vinkade åt. Vi som trodde att det var de som hade missförstått Kennedy Space Centers egentliga läge.


Då kan vi kryssa rymdraketsuppskjutning också. Check!

Vi kan faktiskt rekommendera alla våra läsare att vara med om detta. Vi var helt saliga!

//Erlandsson & Maas


Kommentarer
Postat av: Fader Jäger

Nu blir jag lite avis IGEN, uppskjutningen skulle jag vilja vara med om.

Ha det bra och var rädda om er!

2009-11-19 @ 07:29:02
Postat av: Sebben

Vilken jävla flax!!! Ni fick se atlantisuppskjutningen? Jag döööör.... En annan har följt förberedelserna i dagar för att sitta och se det med snacks och webbtv i soffan. Och ni har råkar ha vägarna förbi. Grattis!!

2009-11-19 @ 09:21:21
URL: http://lindasebben.blogspot.com/
Postat av: Mahlin

Förstå vad häftigt! Det är nästan som att ni själva varit i rymden nu ju!!

2009-11-19 @ 09:28:20
Postat av: osse

när jag var "over there" så såg vi också en uppsjkutning men den var på natten. men är ett av de starkaste minnerna som jag har från min tid i florida. men ett annat måste är ju att åka ner till key west. vägen ut med alla broar är väldigt fint! passa på att njut nu tjejer för snart kommer ni tillbaka till gråa och trista sverige. puss o kärlek

2009-11-19 @ 14:41:52
Postat av: gunsan

ÄLSKAR att ni sprungit i trappan=) hahaah rocky rular ju liksom!!!

kan bara hälsa att pip hade en oförglömlig helg uppe boende hos mig och hängandes med mig o ing, längtar till ni ska göra det samma...love o saknad poss

2009-11-19 @ 20:22:07
Postat av: Ewa

Klockrent. Jag plockar numera poöng hos kunderna på jobbet med att skryta med att "jag känner två som sett rymdraketsuppskjutning". Gissa om det går hem i ett halvtasktigt Kalmar.

2009-11-20 @ 10:47:11
Postat av: Challan

Vilka löpsteg, ni ser ju ut att ha ordentligt tryck i fötterna!!Och kinamat, har ni rånat en bank??!! Vad hände med samtliga måltider på McD? =DPuss

2009-11-21 @ 00:29:42
Postat av: Malin

Heeey. Fan vad jag gillar att ni verkligen turistar. Fett med rymden, hoppas ni filmade! Ser fram emot häng. karin och jag snackade om en kortare dej i mellandagarna! pusss

2009-11-21 @ 15:39:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0