vinpimplande, finmiddag och fikande - men snart är vi smala

Helgen inleddes med middagsbjudning hemma hos fina Jensfeltan. Hennes karl stod i köket och lagade finmat medan vi brudar satt och sippade vin och skvallrade. Underbart! Så där skulle man ha det varje dag. Vid kvällens slut satte Harry och Bettan sig på spårvagnen, inte bara mätta och belåtna utan dessutom tre, av värdparet egenhändigt ritade, kartor över Göteborgs innerstad rikare. Dessa kartor inspekterades och under lördagen testades om de gick att orientera sig med hjälp av dessa bland gator och torg. Vi mötte även denna dag upp Jensfeltan som visades oss ett mycket mysigt café, sweet coffeebar. Lätt återbesök!

Radarparet har även hunnit med att skaffa varsitt träningskort hos grannen. Nej, det är ingen snygg karl, det är Friskis och Svettis. 

Nu är helgen snart över igen. En vecka tills nästa gång. Då tänkte vi slå klackarna i taket med vår käre hyresvärd. Det blir första riktiga utekvällen i Götet så det känns tryggt att veta att våra oskulder ryker tillsammans med en äkta göteborgare.


//Erlandsson & Maas


lyxigt spa

I helgen var vi på spa. Så fantastiskt härligt! Kvällen började med manikyr och en skön handmassage därefter hade vi fotbad och pedikyr. Innan den avslutande massagen hann vi med att få ansiktet peelat  och varsin en ansiktsmask. Då vi inte har jättetjocka plånböcker denna månad hade vi en budgetvariant av spaafton i vår lägenhet.

//Erlandsson & Maas


äntligen

Som ni säkert har förstått så har vi varit något uttråkade i veckan. Vi har väntat och väntat på att vikariepoolen skulle ringa och meddela vår lön för att vi ska kunna börja jobba. Idag klockan 7.50 ringer telefonen och en sovande Maas svarar. Ögonblicket senare rycker hon upp dörren till Erlandsson och hojtar: Vi ska jobba, på samma skola, om 40 minuter och det tar 25 minuter att åka dit.

Det blev snabba ryck med andra ord. Något sena till skolan dundrade vi in i varsin klass och ska återkomma redan imorgon! Underbart att veta att pengar rullar in som det ska...

//Erlandsson & Maas


storstadsliv - ett hektiskt liv

Herregud vad vi är upptagna om dagarna. Vi vet inte riktigt hur vi ska få dagens alla timmar att räcka till. Dagen börjar med obligatorisk koll på facebook, därefter är det dags att titta igenom dagens tv-tablå (är där allt för dåligt utbud blir det istället en film eller två) och avslutningsvis kör vi några rundor betapet. Efter det är det bara att börja om igen. Facebook, tv (film), betapet. Facebook, tv (film), betapet. Och inte får vi äta vad vi vill heller, så någon större tid till matlagning går det inte heller åt. Så illa är det. Vi är emellanåt så uttråkade att vi skrattar åt varandra.

Idag har däremot schemat varit fullspäckat. Upp med tuppen klockan 08.47 för att kolla på när Sofia var med på nyhetsmorgon därefter frukost för att sedan bege oss till Frölunda Torg för att kolla på soffbord. Egentligen hade vi en tripp med spårvagnarna inplanerad (så vi kan lära oss alla olika stadsdelar - och shoppingdistrikt...) men väl hemma kände vi att det blev lite tajt då vi ska tvätta om tre, fyra timmar. Så nu sitter vi här - igen. Facebook, tv (film), betapet.  

Ciao Bella

//Erlandsson & Maas


we're back!

Härmed startar vår göteborgsblogg på usaresan.blogg.se. Helt logiskt. Så vad har då hänt i våra liv sedan den tionde december? Den stora nyheten är att vi numera är göteborgare. Fattiga och arbetslösa med ack så lyckliga göteborgare. Vi har införskaffat en lägenhet i Majorna på 80 kvadrat, helt nyrenoverad. Fint ska det vara! Tyvärr har vi inte råd att inreda den för tillfället vilket resulterat i ett skönt ekande läte varje gång vi måste prata med varandra. Förövrigt är killen vi hyr lägenheten av ganska så good looking. Maas har första tjing eftersom hon utropade äganderätt först (YES! //Maas). Skulle det trots denna första tjing bli några som helst oenigheter kring vem som ska ta vem så verkar karln inte helt ointresserad av att springa mellan de båda rummen. Helt svår verkar han emellertid inte vara då han redan har erbjudit sig att ta med oss ut på guidad pubrunda. (YES! //Maas)

Om vi har hunnit med en första fylla? OM vi har! Mr Conna hörde av sig i tisdagskväll och två timmar senare var festen igång. Eftersom vårt barskåp var totalt länsat sedan stallvägens avslutningspartaj så meddelade Conna att han kunde ta med lite dricka. Jodå, en liter absolut raspberry - utan något som helst att skölja ner det hela med. Conna, som man kanske får kalla något av en expert på ovanstående område, kom då med den briljanta idéen att skölja ner det hela med ljummet vatten. En liter senare sov Sussie sött på soffan, Conna försökte förbrilt få tag i en taxi som skulle ta honom ner till city och Maas låtsassov eftersom hon inte ville bli nertvingad för en runda på stan klockan 03.00.

De närmsta tre veckorna kommer bli något lugnare eftersom radarparet Harry & Bettan efter tre månader i landet som älskar fett känner sig något svullna. Vi kommer dock försöka uppdatera er om vårt händelserika (?) liv.


Festfixarn


Vodka och vatten. Mums fillibabba!


Foto: Conny Nilsson aka Bingo Rimér
 

Alkoholen talar känslor

//Erlandsson & Maas


RSS 2.0